28 martie 2010

Crap

Astazi sunt Floriile asa ca va urez tuturor celor care aveti nume de floare " La multi ani ! " , sa traiti cu numele si sa aveti parte numai de bucurii !
Tuturor va urez o zi minunata , plina de fericire si soare !
Daca tot este dezlegare la peste va aduc o reteta de CRAP LA CUPTOR:

Aveti nevoie de:
-un crap proaspat
-ceapa
-suc de rosii
-usturoi
-sare
-ulei
-un pic de zahar

Crapul nu se curata de solzi si se taie pe spate pentru a i se scoate maruntaiele.
Se desface precum o carte.
In tava de la cuptor se pune ulei si crapul cu solzii in jos.
Se baga la cuptor si se tine pana i se schimba un pic culoarea.
Intre timp faceti sosul : taiati ceapa marunt , adaugati suc de rosii ( eu pun aproximativ 1 litru ) , usturoiul pisat sau taiat foarte mic , sare dupa gust  si zahar astfel incat sa iasa un pic dulceag . Eu adaug apa ca sa fie cat mai apos deoarece majoritatea prefera crapul la cuptor mai moale si nu uscat cum se face in mod obisnuit. Se lasa la cuptor cat mai mult sa scada sosul si ceapa sa fie bine, bine fiarta.
Pofta buna !


6 comentarii:

  1. Hai ca am pus un pariu cu barbate-miu... Ai scris ca se taie crapul pe spate. El a zis ca probabil ai gresit, ca se taie pe burta. Eu am zis ca tu stii mai bine si probabil pe spate se taie, desi mi se pare destul. Deci, cine castiga pariul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai castigat ! La aceasta reteta asa se taie ... pe spate pe langa coloana pentru ca il desfaci ca pe o carte decshisa si pui partea cu solzii pe tava . Daca il tai pe burta nu ai cum sa il desfaci . Cu proxima ocazie cand voi face voi mai face niste poze.
    In mod normal el are dreptate,insa de data aceasta esti castigatoare :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Yes, Yes, Yes! Asa m-am gandit si eu, daca-l taiai pe burta n-avea cum sa stea intins. Alta intrebare: ce se intampla cu solzii aia care raman pe el? Au vreun rol, sau ... ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Carnea pestelui este moale si se lipeste foarte usor . Pastrandu-i solzii pestele nu se va lipi de tava si chiar daca se va intampla vor ramane doar solzii acolo .Cand se pune in farfurie se poate lua cu grija din tava astfel incat solzii sa ramana cu pielea , sau in farfurie se dau la o parte precum oasele . Imi este destul de greu sa explic in scris ... nu stiu de ce . Crapul este bine sa fie marisor ; adica desfacut sa fie cam cat o tava de la aragaz . Am uitat sa zic ca asta folosesc , tava de la aragaz . Daca mai ai nelamuriri te astept cu intrebari si de ce nu te astept pe la noi sa iti fac un crap :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Delta ii asteapta rabdatoare pe toti cei care o iubesc. Asta era ce a mai ramas...uitasem sa fotografiez crapul in tava...arata mai spectaculos :)

      Ștergere