18 aprilie 2011

De Florii ...

... in fiecare an mergem sa ne plimbam cu barca . Cum primavara s-a lasat foarte mult asteptata anul acesta ne-am multumit si cu o plimbare cu masina . Dimineata sotul s-a dus un pic in balta si s-a intors cu o stiuca .



Imi pare rau ca nu am cantarit-o , dar oricum a fost o stiuca frumoasa .
Cand s-a intors sotul am plecat un pic cu masina . In barca este frig si am lasat pe alta data aceasta plimbare . In plus a plouat foarte mult in ultima perioada si pamantul musteste de apa .
Nu imi pare chiar rau ca am ales masina in locul barcii deoarece m-am bucurat din plin de peisaj . Am vazut caprioarele cum zburdau pe camp . Erau atat de frumoase ! Cred ca si ele sunt satule de atata frig si profitau de vremea foarte frumoasa .Din pacate nu sunt foarte prietenoase si niciodata nu se apropie foarte mult ( ca cele din Sfantu Gheorghe de exemplu ) deoarece in aceasta zona se vaneaza si acest lucru le sperie .
 Anul acesta am vazut foarte multe "cupluri" de rate salbatice . Iti sareau in ochi ratoii cu penajul foarte frumos colorat si apoi le observai si pe ele mai bine camuflate .
In mod normal aici este un teren agricol . Acum este plin cu apa si poti vedea lebede , rate , lisite , gainuse de balta . Este chiar langa digul pe care este drumul spre satul in care locuim .


 Intotdeauna ma cuprinde un sentiment de fericire cand vad atata frumusete si ma bucur foarte mult ca Andrei , fiul meu are posibilitatea sa vada pe viu , in libertate atatea animale , pe care alti copii le vad la televizor sau in gradini zoologice .
Iata cum se vede de la noi de pe balcon ... inceputul de primavara .




Vecinii de peste Dunare :


Pentru a vedea fotografiile mai mari dati click pe ele . Dar asta stiati deja nu-i asa ? :)
Va mai astept  pe la noi si cu comentarii ;) .Poate va faceti pana la urma un drum in Delta .

2 comentarii:

  1. Pare un cliseu dar nu e!cand se spune ca Delta este un loc mirific.Nu zic ca n-or mai fi si alte locuri frumoase dar frumusetea asta asa cum e lasata de Dumnezeu e..."dureros" de frumoasa.Interesant ca este un loc divin in toate anotimpurile chiar asa cu toate capriciile vremii!Cine nu a vazut-o pierde iar cei care au vazut-o si nu au inteles-o asa capricioasa cum e sau tocmai din cauza asta tot perdanti sunt!!!!Cu toate provocarile ei e interesanta!!!Cine locuieste in delta sunt oameni cu totul aparte,unii sensibili si atenti la tot,altii salbatici precum ea MAREATA,FRUMOASA SI INTERESANTA DELTA A DUNARII!!!

    RăspundețiȘtergere